Banje Srbije

Položaj i lokacija Banje Kanjiža

Banja Kanjiža se nalazi 200 kilometara severno od Beograda, 40 kilometara od Subotice, 120 kilometara od Novog Sada i 15 km blizu Madjarske granice. Banja je specijalizovana za odmor, preventivni oporavak i medicinsku rehabilitaciju, kao i ugodnosti lekovite vode i blata.
Rehabilitaciono odeljenje je opremljeno najsavremenijim uređajima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju. Mineralna voda i lekovito blato koriste se u lečenju reumatskih oboljenja, odnosno stanja nakon povrede koštano-zglobnog aparata, kao i u rekreativne svrhe. Kupanje i šetnje parkovima, izleti i posete kulturnim znamenitostima ovog kraja, omogućuju prijatan boravak i brz oporavak.

Indikacije

* Reumatizam
* stanja nakon povrede lokomotornog aparata
* povrede perifernog nervnog sistema
* stanja postoperativne ortopedije
* stanja posle operacije kičmenog stuba
* rehabilitacija dece i stanja oštecenog nervnog sistema

Lekoviti faktori u Banji Kanjiži

Termo-mineralna vode ove banje spada u natrijum -hidrokarbonatne  – sulfidne hiperterme, čija je temperatura na izvorima 51°C, 64°C, 72°C. Mineralno blato (peloid), specifičnog sastava takođe se primenjuje u terapiji.
Lečenje se obavlja u zavodu pod nadzorom tima lekara specijalista i terapeuta, uz primenu savremene opreme i metoda lečenja. Primenjuju se: Hidroterapije, peloidterapija, elektroterapija, ručna masaža, kineziterapija, AMSAT dijagnostika. U neposrednoj blizini banje je reka Tisa koja pruža mogućnost ribolova i organizovanja sportova na vodi, zatim su blizu i veoma posećena Palićka jezera.

Pretraga

Video

Prognoza vremena

Ko je online?

Ukupno na vezi:

0

Na vezi u poslednja 24h:

116